Dugros cash and carry

Eerlijk én mensgericht.

Dugros staat voor unlocking market potential. Met onze commerciële collecties verzilveren retailers de wereldwijde trends op het gebied van lederwaren. Wij werken vanuit ons hart. Eerlijk en mensgericht. Bovendien willen wij bijdragen aan een transparante- en milieuvriendelijke productieketen en een circulaire economie.

Visie MVO Dugros
 

Onze visie

Dugros streeft naar een transparante productieketen met zo min mogelijk energieverbruik en afval, onder de beste arbeidsomstandigheden. We werken uitsluitend met gecertificeerde of geauditeerde leveranciers. Door intensief samen te werken met onze partners willen wij dit realiseren.


Keurmerken

Mens en milieu zijn twee belangrijke onderwerpen. Daarom produceren wij uitsluitend bij productielocaties die aangesloten zijn bij AMFORI en beoordeeld zijn met een C of hoger. Daarnaast voldoen een aantal voorkeursfabrikanten aan SA8000 normen en beschikken ze over een LWG status. Hiermee waarborgen wij niet alleen de kwaliteit van onze producten, maar ook die van de werkomstandigheden en omgeving.

 MVO keurmerken Dugros

 

Partnerorganisaties

Maatschappelijk verantwoord ondernemen doen we niet alleen. In samenwerking met organisaties zoals MVO Nederland, Solidaridad en ProductIP kunnen we onze doelstellingen behalen. Door kennis te delen, te vergroten of te bundelen maken we samen stappen. Zowel binnen ons bedrijf, in Nederland en daarbuiten!

Leestip: Interview MVO NL

SDG's

SDG's Dugros MVO

De afkorting SDG staat voor ‘Sustainable Development Goals’ en is een initiatief van de VN. Er zijn in totaal 17 doelen geformuleerd die wereldwijd door partners worden nagestreefd. Dugros focust zich op dit moment op 4 goals: geen armoede, waardig werk en economische groei, verantwoorde consumptie en productie en partnerschap om doelstellingen te bereiken.

Geen armoede

Om deze goal te behalen maken wij met name gebruik van audits via AMFORI en certificering met SA8000. Beide instanties kijken kritisch naar minimumloon en leefbaar loon in productielanden. Daarnaast proberen wij, voornamelijk in onze eigen fabriek, goed voor onze productiemedewerkers te zorgen. Zo zijn er al diverse initiatieven bij onze fabriek geweest om medewerkers uit nare financiële omstandigheden te verlossen.

Eerlijk werk en economische groei

Ook hierin speelt AMFORI en SA8000 een belangrijke rol. In de audits en controles ligt er een sterke focus op de werkomgeving en salariëring. Daarnaast zijn wij geregeld fysiek bij onze productiepartners op locatie. Hierdoor krijgen wij inzicht in de situatie en proberen wij een goede en open relatie op te bouwen. Allen zo denken wij onze waarde m.b.t. mens en milieu goed te kunnen delen. Verder houden we er tijdens het inkoopproces rekening mee dat de prijs niet ten koste mag gaan van de productiemedewerkers. Het onderste uit de kan is niet altijd voor iedereen gunstig.

Verantwoorde consumptie en productie

AMFORI speelt ook in verantwoorde productie een belangrijke rol. Milieu en consumptie is onderdeel van de audits. Voor Dugros India geldt dat zij certificeert zijn met een LWG (Leather Working Group) status brons. Het doel is om in 2025 status goud te behalen.

Partnerschap om doelstellingen te bereiken

Wij stimuleren lederwarenpartners in productielanden om te investeren in MVO initiatieven. Daarom streven wij naar langdurige samenwerking waardoor investering in bijvoorbeeld audits, keurmerken of maatregelen lonend zijn. Zonder deze maatregelen kunnen wij namelijk niet onze orders afgeven. 

Met NGO’s zoals MVO Nederland en Solidaridad werken we aan projecten en ideeën om verandering teweeg te brengen in onze branche.

 

Contact

Verder praten over ons MVO beleid? Neem contact op met onze MVO-manager Pieter Brussaard. Hij vertelt u graag meer hierover.

E:  pieter@dugros.nl
M: + 31 613570046                
T:  +31(0)186 630 273

Neem contact met ons op

 

 Pieter Brussaard